3 schrijftips van een échte pro

 

Hoe word en blijf je een goede onderzoeker? Met die vraag houdt Dr. Eva Lantsoght (30) zich onder andere bezig op haar blog phdtalk. In 2009 kwam ze naar Delft voor promotieonderzoek naar de sterkte van dragende betonnen platen. Ze blogde over wat een promotie inhield. “In het begin dacht ik dat mijn ouders en wat vriendinnen de enigen zouden zijn die het zouden lezen.” zegt ze in een interview met Delta, eerder dit jaar.  Snel ontdekten vele lezers haar blog, over de hele wereld. Per artikel is het aantal page views tenminste tweehonderd.

Eva’s voornaamste tips voor academisch schrijven:

1) tip 1: zorg voor een goed plan
Maak een blauwdruk en een inschatting van hoe veel tijd elk stuk van een paper je zal kosten. Je kunt dit opdelen in pomodoro sessions, als je dat prettig vindt. Maar, hoe het ook zij: zet het in je agenda, van uur tot uur. En eventueel kun je ook verder plannen van week tot week, maand tot maand en jaar tot jaar. Zo raak je het spoor niet bijster.

2)tip 2: houd je pen scherp
Blijf bezig je schrijfvaardigheid te verbeteren. Dus: blijf redigeren, oefen waar je niet goed in bent, wissel af. Word je bewust van de fouten die je maakt en maak er werk van om die af te leren.

skrive23) tip 3: beloon jezelf
Maak realistische doelen voor jezelf. En als je ze gehaald hebt, ga dan iets leuks doen. Je houdt het langer en beter vol als je jezelf niet uitput. Probeer geen sprinter te zijn, maar een marathonloper.

Meer lezen?

Hier vind je Eva’s
ebook: http://bookboon.com/en/top-phd-advice-from-start-to-defense-and-beyond-ebook
Hier vind je Eva’s blog: http://phdtalk.blogspot.nl/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s