Als Brugman?

Dit blog is vernoemd naar de superhollandse uitdrukking “praten als brugman“. Deze uitdrukking betekent: praten met overtuigingskracht. En iedereen wil dat, toch?
Deze zegswijze gaat terug op een historische figuur: pater Johannes Brugman (1400-1473). Hij was een minderbroeder die vurig kun preken.

Caryn kan u -enigszins- helpen om te gaan spreken als Brugman, of het nu letterlijk is of op papier. Ze is docent bij het LUMC. Haar colleges gaan vooral over het schrijven van een scherpe tekst of het houden van een heldere presentatie. In het team Communication in Science geeft ze trainingen aan verpleegkundigen, biomedici en dokters-in-wording.
faith-top-177368Caryn werkt ook mee aan  TEDxDelft; ze stelde het programma samen en ze selecteerde (samen met haar team) de sprekers. 
Ze werkte eerder op de Technische Universiteit Delft als docent Communicatieve Vaardigheden, coachte (free lance) allerlei mensen in het bedrijfsleven voor speeches.
Verder is ze verhalenvreetster, taaldilettant, fotohobbyist, boekenwurm, kroegtijger, theeslempster en sneakerdweper. Ze is fan van Simon Carmiggelt, Annie MG Schmidt en Stephen King. En ze leert Deens.

Caryn heeft Nederlands gestudeerd en schreef haar scriptie over hoe mystici het onzegbare toch weten te vertellen. En dat is altijd de rode draad gebleven: hoe vertel je moeilijke dingen simpel? Hoe breng je over – op een goede manier –  wat je denkt en voelt? Hoe praat of schrijf je als Brugman?

Credits van de plaatjes: Faith #2 (Valiant): written by Jody Houser; art by Francis Portela and Marguerite Sauvage; colors by Andrew Dalhouse; letters by Dave Sharpe

 

Advertisements